Sunday, July 14, 2024


Tânăr din Bacău accidentat în timp ce se deplasa pe o trotinetă electrică

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii băcăuani, au fost sesizaţi prin apel 112 despre producerea unui accident rutier pe…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at septembrie 30, 2021

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii băcăuani, au fost sesizaţi prin apel 112 despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Bacău.

 

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, în ziua de 29 septembrie a.c., un tânăr de 21 de ani din municiul Bacău, în timp ce se deplasa pe o trotinetă electrică, a fost surprins şi accidentat de un conducător auto de 47 de ani din localitate, care a deschis portiere autoturismului, oprit regulamentar, fără a se asigura că nu poate să rezulte un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, sub aspectul săvârşirii infacţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă:

• Conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

• Respectaţi regimului legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic.

• Conducătorii de trotinete electrice să circule, dacă drumul este prevăzut, pe pista pentru biciclete. În lipsa pistei pentru biciclete, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

• La schimbarea direcției de mers asigurați-vă temeinic și semnalizați din timp intenția de a vira. Semnalizarea se efectuează cu cel puțin 50 m în localități, respectiv 100 m în afară, înainte de efectuarea manevrei. Intenția de a vira trebuie semnalată cu mâna!

• Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.