Thursday, July 18, 2024


Astăzi se deschide anul universitar la facultățile din Bacău

Bucurie în rândul studenților celor două universități băcăuane care își deschid astăzi porțile, chiar și în condiții speciale. Astfel, la…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație , at octombrie 4, 2021

Bucurie în rândul studenților celor două universități băcăuane care își deschid astăzi porțile, chiar și în condiții speciale. Astfel, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, deschiderea anului universitar 2021-2022 va avea loc online. Studenții vor primi mesajul conducerii universității și al decanilor celor cinci facultăți. Materialele vor fi postate pe site-ul Universității, pe pagina de Facebook și pe panourile de publicitate cu tehnologie LED din cadrul Universității.

La nivelul facultăților vor fi organizate întâlniri online, cu studenții din anul I, pentru a fi informați cu privire la modul de studiu în condițiile actuale.
„În ședințele de Consiliu de Administrație și Birou Senat, s-a hotărât ca semestrul I al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare în sistem hibrid modular, pe platforma M. Teams, conform orarului stabilit. Aplicațiile practice vor fi predate teoretic în prima parte, lăsându-se partea strict aplicativă pentru ultimele 6 săptămâni ale semestrului I. Începerea activităților cu prezență fizică se va stabili imediat ce rata de incidență înregistrată la nivel local va permite acest lucru. Având în vedere aspectele menționate, se precizează că în acest moment nu se impune cazarea studenților în căminele Universității”, a explicat Prorector pentru etica și imaginea universității, conf. univ.dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu.

La „Bacovia” acces cu Certificat digital european COVID

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la Universitatea „George Bacovia”, „va avea loc în condiţii de siguranţă epidemiologică, cu respectarea tuturor măsurilor în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV2”, după cum spun reprezentanții acestei instituții.
Pentru a se putea desfăşura activităţile specifice începutului de an universitar, printre care şi orientarea, integrarea şi informarea studenţilor, conducerea Universităţii, conducerea Facultăţii şi îndrumătorii de an se vor întâlni cu studenţii, după cum urmează:
-de la ora 10.00, întâlnire cu studenţii de la Specializarea Drept (licenţă), în Aula Univerității (AA);
-de la ora 12.00, întâlnire cu studenţii de la Specializările Administraţie publică, Management, Economia comerţului, turismului şi serviciilor (licenţă), în Aula Univerității (AA);
-de la ora 17.00, întâlnire cu studenţii de la Specializările Managementul afacerilor, Managementul instituţiilor din administraţia publică, Ştiinţe penale şi criminalistică (master), în Aula Univerității (AA);
-de la ora 17.00, întâlnire cu cei admişi la programe postuniversitare de formare continuă: Managementul achiziţiilor, Managementul instituţiilor de educaţie, în Aula Univerității (AA).
„Pentru siguranța studenților și a angajaților Universității, accesul la evenimentul de deschidere se face pe baza Certificatului digital european privind COVID și a cărții de identitate. Studenții care nu vor fi prezenți fizic la deschiderea anului universitar, vor putea urmări evenimentele online, accesând link-ul care va fi postat pe site-ul Universității”, a explicat Decan, lect. univ. dr. Violeta Urban.
În luna octombrie orele de activitate didactică la Universitatea „George Bacovia” se vor desfășura online, însă anumite activități cu studenții vor avea loc fizic, la Universitate, cu respectarea tututror măsurilor în vigoare. Decizia este valabilă doar pentru luna octombrie, urmând ca la sfârșitul lunii să se hotărască cum se va desfășura procesul didactic în continuare, în funcție de evoluția pandemiei în municipiul Bacău.