Thursday, July 18, 2024


Unul dintre cei mai iubiți preoți din Onești, Preotul Nicolae Pașcu a ieșit la pensie

Preotul Nicolae Pașcu, parohul și ctitorul locașului Maria Magdalena, unul dintre cei mai iubiți preoți din Onești, a primit decizia…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație , at octombrie 4, 2021

Preotul Nicolae Pașcu, parohul și ctitorul locașului Maria Magdalena, unul dintre cei mai iubiți preoți din Onești, a primit decizia de pensionare și a decis să se retragă din activitate. Duminică, la Sfânta Liturghie, i-au fost alături numeroși enoriași care îl prețuiesc și îl respectă.
După 42 de ani de păstorire, preotul Nicolae Pașcu, parohul și ctitorul locașului Maria Magdalena, mica Putnă a oneștenilor, face un pas înapoi și acceptă cu eleganța-i și cu smerenia-i binecunoscute, decizia de pensionare. “Facă-se voia Sa”, a fost reacția părintelui când a aflat că este pensionar!
Lasă în urma lui, un exemplu de slujitor al lui Dumnezeu, un exemplu de om muncitor, un exemplu de om în slujba oamenilor. Preoția nu este o meserie, ci este har de la Dumnezeu și nu poate sfârși odată cu împlinirea vârstei de pensionare. Hirotonisirea preotului este pe viață, nu până la vârsta de 65 de ani, iar harul preotului este mai puternic cu fiecare an în plus pe care i-l dă Cel de Sus! Respectarea rigorilor bisericești, de multe ori în contradicție cu sfintele învățături, rigori care vin și fac loc laicului în Sfânta Biserică, se încadrează în noțiunea de “ascultare” a preotului slujitor.
Mulțumim părinte pentru dragostea cu care ne-ați păstorit atâția ani, mulțumim pentru maniera în care ne-ați învățat să Îl primim pe Hristos în casele și în viețile noastre, mulțumim pentru lecția de chibzuință pe care ne-ați dat-o astăzi la Sfânta Liturghie!, este mesajul postat pe pagina de socializare  a Bosericii Maria-Magdalena Onești.
Nu puține au fost mesajele transmise de credincioșii păstoriți de indrăgitul preot:

Marina Milea
Parintele Pascu Nicolae,un mare exemplu de viata frumoasa si asezata!Bunul Dumnezeu mi-a oferit onoarea de a-l cunoaste si de a-l avea prezent in momente importante din viata mea!Atit el cit si familia sa minunata,mi-au daruit bucurie si liniste sufleteasca!Sa ne traiesti ani multi si sanatosi,parinte!

Corina Ardeleanu
Mulțumim părinte pentru toate povețele bune și dragostea pe care ne-ați oferito de-a lungul acestor ani ! Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multa sănătate ! Vă îmbrățișăm cu drag!

Elena Camil
Bunul Dumnezeu sa va dea ani multi si sanatosi de pensie!Multumim mult de tot ce ati facut in acesti ani de pastorie!Sunteti un frumos exemplul pentru tot cei ce vor veni.Stima si respect!Sa ne traiti intu,multi parinte!

Noul paroh este părintele Valentin Chircu, care și-a manifestat dorința de a continua munca depusă de părintele Nicolae, într-o strânsă colaborare cu preacucernicia sa. Părintele Valentin a organizat și implementat în ultimii 10 ani numeroase tabere și proiecte pentru copii și tineri, fiind premiat, alături de echipa sa de voluntari, la concursuri la nivel eparhial și patriarhal.