Thursday, July 18, 2024


Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Poliției Rutiere din județul Bacău

În perioada 27 septembrie – 03 octombrie 2021, în contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”,  polițiști…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 6, 2021

În perioada 27 septembrie – 03 octombrie 2021, în contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”,  polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău desfășoară activități preventive destinate conducătorilor auto de pe raza jud. Bacău, cât și polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, sub denumirea „Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul rutier”.

Cu această ocazie, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Bacău, împreună cu lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au distribuit participanților la trafic materiale de informare specifice domeniului de activitate vizat, cu mesajul “Abaterile pot fi semnalate la Call Center Anticorupție 0800 806 806”.

Activitățile au fost desfășurate pe raza mun. Bacău și în zonele limitrofe ale acestuia, în mun. Onești și în stațiunea Slănic-Moldova. În vederea atingerii scopului campaniei din această săptămână, respectiv conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, s-a interacționat cu conducătorii auto ce tranzitau zonele cu trafic intens.

Totodată, în cadrul discuțiilor, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție și a sistemului național Call center anticorupție 0800806806.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca prin implementarea ei să contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.