Monday, July 15, 2024


Acțiuni ale polițiștilor băcăuani pe drumurile publice din județ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 8, 2021

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie şi implicit, creșterea gradului de disciplină rutieră. În perioada 04 – 06 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Activitățile au avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și cu precădere, abaterile săvârșite de pietoni, bicicliști și conducătorii de atelaje cu tracțiune animală.

Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au constatat 8 infracţiuni, din care 5 la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 442 sancțiuni contravenționale, dintre care 433 sancțiuni la regimul rutier și 9 sancțiuni în baza Legii 55/2020

De asemenea, polițiștii au reținut 44 de permise de conducere din care 38 pentru încălcări ale regimului legal de viteză și 2 pentru neacordare prioritate auto.

Totodată, poliţiştii au retras 18 de certificate de înmatriculare. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, în vederea creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

• Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!