Wednesday, July 17, 2024


Material lemnos confiscat de polițiști în urma a două percheziții

La data de 7 octombrie a.c., în baza activităţilor de cercetare desfăşurate cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de tăiere…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 8, 2021

La data de 7 octombrie a.c., în baza activităţilor de cercetare desfăşurate cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de tăiere ilegală, furt de arbori, gestiune frauduloasă şi falsificarea instrumentelor de marcare, patru lucrători din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au pus în executare două mandate de percheziţie emise de către Judecătoria Moineşti.

Perchezițiile s-au realizat la domiciliul unui bărbat de 43 ani, din com. Asău și la o societate comercială din aceeași localitate, unde bărbatul este administrator.

În urma efectuării inventarierii stocurilor de lemne scriptice cu cele faptice, a rezultat o diferenţă scriptică totală de 30,506 m.c. lemn rotund pentru construcţii şi lemn de foc, în valoare de 3935 lei. Materialul lemnos a fost confiscat, iar administratorul societăţii a fost sancţiont contravenţional cu amendă totală în valoare de 10.000 lei.

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi a specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală, furt de arbori, gestiune frauduloasă şi falsificarea instrumentelor de marcare.

Sursa: IPJ Bacău