Sunday, July 14, 2024


REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

Ieri, 11 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au desfășurat…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 13, 2021

Ieri, 11 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au desfășurat 4 percheziţii, în județul Bacău, la 2 bărbați bănuiți de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2021, doi bărbați, de 32 și 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda ,,loverboy”, prin inducere în eroare și prin amenințări cu acte de violență, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda de Nord și România.

Totodată, în luna septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani ar fi recrutat, prin inducere în eroare, o tânără, de 18 ani, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Marea Britanie, ar fi transportat-o în această țară, unde ar fi introdus-o într-o rețea de practicare a prostituției, prin amenințări cu acte de violență.

Clienții ar fi fost racolați prin intermediul unor site-uri, iar bărbatul ar fi transportat mai multe tinere la locuințele acestora.

Tânăra a solicitat intervenția autorităților române, prin intermediul mamei sale. În urma colaborării cu autoritățile britanice, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne și al Poliției Metropolitane din Londra, tânăra a fost salvată și repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În urma probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău