Wednesday, July 17, 2024


Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 11 octombrie – 17 octombrie 2021, în contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”,  polițiști…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 19, 2021

În perioada 11 octombrie – 17 octombrie 2021, în contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”,  polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău desfășoară activități preventive destinate atât cetățenilor, cât și lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, sub denumirea „Corupția te arde”.

Cu această ocazie, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Bacău împreună cu lucrătorii din cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău au distribuit cetățenilor materiale de informare specifice domeniului de activitate vizat, cu mesajul “Corupția te arde”.

Activitățile au fost desfășurate într-un centru comercial important din municipiul Bacău, publicul țintă fiind reprezentat atât de cetățenii aflați în respectivul centru comercial, cât și operatorii economici care-și desfășoară activitatea acolo. Mesajele și materialele de informare au fost transmise în vederea atingerii scopului campaniei, respectiv în vederea conștientizării cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora.

Totodată, în cadrul discuțiilor, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție și a sistemului național Call center anticorupție 0800806806.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai – decembrie 2021, dorindu-se ca prin implementarea ei să contribuie la consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.