Wednesday, July 17, 2024


EduPedu: Guvernul analizează varianta închiderii tuturor școlilor timp de 2-3 săptămâni. Decizia se va lua la Cotroceni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar ar trebui adaptată la situația epidemiologică extrem de gravă. Miercuri seară,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 20, 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar ar trebui adaptată la situația epidemiologică extrem de gravă. Miercuri seară, la ședința de la Cotroceni, se va lua o decizie cu privire la situația școlilor – dacă vor fi închise, iar elevii vor trece la lecțiile online sau dacă toți elevii vor intra într-o vacanță de 2-3 săptămâni, variantă analizată de Guvern, potrivit EduPedu.ro.

Întrebat dacă se va lua miercuri o decizie de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministru Educației a răspuns pentru sursa citată că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2-3 săptămâni.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe.

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza Covid din România. La întâlnire participă premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Attila Cseke, ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.