Nicolae Ciucă este premierul desemnat de președintele Iohannis – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Nicolae Ciucă este premierul desemnat de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, că l-a nominalizat pe senatorul PNL Nicolae Ciucă drept premier desemnat. Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 21, 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, că l-a nominalizat pe senatorul PNL Nicolae Ciucă drept premier desemnat.

Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru această funcţie, la consultările avute cu şeful statului.

Nicolae Ionel Ciucă este un general cu 4 stele în rezervă. În perioada 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020, acesta a ocupat funcția de prim-ministru interimar al României în urma demisiei lui Ludovic Orban. Între 1 ianuarie 2015 și 29 octombrie 2019 a ocupat funcția de Șef al Statului Major al Apărării, înlocuindu-l pe generalul Ștefan Dănilă, care deținuse funcția în perioada 28 decembrie 2010 – 1 ianuarie 2015.

Nicolae Ciucă s-a aflat în centrul unui scandal iscat la sfârșitul anului 2018, când Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a hotărât în mod unilateral prelungirea cu un an a mandatului lui Ciucă la conducerea SMAp, decizie atacată în instanța de Contencios Administrativ de către ministrul apărării de la acea vreme, Gabriel-Beniamin Leș, cu susținerea Palatului Victoria.

Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce un guvern poate oferi prin deciziile pe care le întreprinde. Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât să reușim să alcătuim guvernul. , a fost prima dclarație în calitate de premier desemnat a generalului Nicolae Ciucă.