Wednesday, July 17, 2024


Ornamentele și decorațiunile de Crăciun se vor scumpi din cauza crizei de materii prime din fabricile din China

Uzinele din Yiwu, China, cel mai mare centru mondial pentru producția de beculețe și decorațiuni de Crăciun, sunt afectate de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at noiembrie 1, 2021

Uzinele din Yiwu, China, cel mai mare centru mondial pentru producția de beculețe și decorațiuni de Crăciun, sunt afectate de o criză de materii prime care le majorează costurile de producţie. În plus, transportul acestor produse se confruntă cu numeroase întârzieri în drumul lor spre rafturile magazinelor din Occident, informează Bloomberg.

În plus, de la mijlocul lunii octombrie, oraşul Yiwu a fost afectat şi de probleme în aprovizionarea cu electricitate, ceea ce i-a obligat pe producătorii să caute generatoare sau să suspende producţia.

Responsabil pentru 80% dintre produsele de Crăciun în valoare de 6,1 miliarde de dolari pe care China le exportă anual, acest oraş amplasat la aproape 300 de kilometri sud-vest de Shanghai este un exemplu al provocărilor cu care se confruntă producătorii şi retailerii din întreaga lume pe măsură ce se apropie de sfârşitul unui nou an marcat de perturbări de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, informează Agerpres.