Wednesday, July 17, 2024


Vremea în zona Moldovei pentru această săptămână

Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 2, 2021

Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, iar ploi se vor semnala în special în intervalul 2 – 6 noiembrie, potrivit prognozei publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 – 14 noiembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Moldova, în primele 2 zile ale intervalului, valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime şi de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18-21 de grade şi minime în general de 8-11 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12-14 grade şi de 4-6 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 şi 6 noiembrie şi după 10 noiembrie.