Thursday, July 18, 2024


Criminalul din Onești a dat ochii cu judecătorii la primul termen al procesului

Gheorghe Moroșan, suspect în cazul crimelor de la Onești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe Lângă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 3, 2021

Gheorghe Moroșan, suspect în cazul crimelor de la Onești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Bacău. Autorul răpirii de pe 1 martie 2021, este acuzat de lipsire de libertate, omor calificat și tulburarea liniștii publice. Soția suspectului, Aurelea Moroșan, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la lipsire de libertate și omor calificat.

Luni, 1 noiembrie, la Bacău s-a derulat primul termn al procesului. Ambii inculpați prezenți prin videoconferință au solicitat un nou termen pentru angajarea unui avocat. S-a remarcat doar atitudinea de „vedetă” a inculpatului Gheorghe Moroșan, care nici măcar nu a purtat mască de protecție în camera de videoconferințe a Penitenciarului Iași, unde se aflau atât politiști, cât și inculpați care așteptau să fie audiați.

„La data de 1 martie 2021, aflând că în fostul său apartament se efectuau lucrări de renovare, Gheroghe Moroșan a luat hotărârea împreună cu inculpata Moroşan Aurelea de a se deplasa în această locaţie şi de a lipsi de libertate în mod ilegal persoanele pe care urma să le găsească în interior. Ulterior a solicitat prezenţa la faţa locului a organelor de poliţie, a presei şi a persoanelor pe care cei doi soţi le considerau implicate în pierderea apartamentului şi a condiţionat eliberarea persoanelor de îndeplinirea solicitărilor lor. În jurul orei 11.40, având asupra sa un cuţit, spray-uri iritant lacrimogene, dar şi coliere de plastic autoblocante (bride), puse la dispoziţia sa chiar de către inculpata Moroşan Aurelea, a pătruns pe uşa neasigurată în apartamentul ce i-a aparţinut, ocazie cu care, sub ameninţarea folosirii cuţitului, le-a legat celor două victime – P. D. şi I. S. – mâinile la spate cu câte un colier de plastic, a încuiat uşa cu cheile găsite în yală şi a blocat-o cu o scară metalică, lipsindu-i astfel de libertate în mod ilegal pe cei doi angajaţi ai SC Chimcomplex SA până la ora 17, timp în care a refuzat să îi elibereze, inculpatul având în permanenţă sprijinul inculpatei Moroşan Aurelea.

La ora 17.00, după mai bine de 5 ore în care i-a lipsit de libertate în mod ilegal pe I. S. şi P. D., timp în care a ameninţat continuu că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările, ca urmare a unui gest de apărare realizat de victima P.D, care l-a lovit pe inculpat cu piciorul în zona membrelor inferioare, în timp ce se aflau în continuare în balconul apartamentului, s-a întors brusc spre P. D. şi i-a lovit cu acel cuţit avut asupra sa în zona corpului, continuând să îi aplice mai multe lovituri de cuţit în diferite zone în timp ce victima era căzută la podea în sufrageria apartamentului, după care inculpatul a mers în camera în care se refugiase victima I. S. şi cu aceeaşi brutalitate şi lipsă de empatie i-a aplicat şi acestuia multiple lovituri de cuţit, cauzându-le victimelor leziuni ce au condus la deces”, se arată în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

sursa:ziarulevenimentul.ro