Wednesday, July 17, 2024


Vouchere pentru achiziția de tehnologie asistivă destinate persoanelor cu dizabilități

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) derulează proiectul „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at noiembrie 3, 2021

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) derulează proiectul „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, cu o valoare totală de aproximativ 22,6 milioane de euro, până la 30 septembrie 2021 fiind eliberate 419 vouchere pentru achiziţia de dispozitive şi tehnologie asistivă.


În acest context, ANDPDCA lansează spoturile de promovare a voucherelor pentru achiziţia de dispozitive şi tehnologie asistivă, destinate persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit unui comunicat al autorităţii, voucherele au o valoare de până la 23.000 de lei şi sunt acordate prin proiectul „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”.

„Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis să recomande Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune să sprijine difuzarea, în regim de anunţ de interes public, a spoturilor radio-TV referitoare la facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, se menţionează în comunicat.

Voucherele pot fi accesate de persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap; se află în căutarea unui loc de muncă şi nu au un loc de muncă în prezent; au vârsta între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi.

Voucherul poate fi folosit şi pentru achiziţia mai multor produse asistive. Condiţia este ca produsele să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces. În cazul în care valoarea produselor este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de beneficiar sau de reprezentantul legal al acestuia, după caz.

Pentru obţinerea unui voucher, persoana cu dizabilităţi se prezintă la AJOFM şi se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă.