Thursday, July 18, 2024


Anticorpii monoclonali au ajuns și în spitalele din județul Bacău

Anticorpii monoclonali, dovediți științific că salvează viețile celor infectați cu COVID19, au ajuns cu întârziere în spitalele din țară. Abia…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 5, 2021

Anticorpii monoclonali, dovediți științific că salvează viețile celor infectați cu COVID19, au ajuns cu întârziere în spitalele din țară. Abia după ce numărul morților a crescut la 5-600 pe zi, statul a decis să furnizeze acest medicament în spitale.

Anticorpii monoclonali au ajuns în jurul datei de 20 octombrie la SJU Bacău, Spitalul TBC și la cele 3 spitale din Onești, Buhuși și Moinești.

Potrivit managerului Spitalului din Buhuși, Constantin Poiană, deja există un pacient tratat cu acest medicament : „Primul pacient confirmat pozitiv COVID-19, internat la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, tratat cu anticorpi monoclonali” a precizat Poiană.

Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele ușoare și medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe.

„În România, conform protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticopilor monoclonali- soluție perfuzabilă, se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cat mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile.”