Thursday, July 18, 2024


Vacanță de iarnă mai scurtă pentru elevi!

Şcoala se reia în format fizic de luni, iar vacanţa de iarnă se scurtează. Modificările anunţate de minsitrul Educaţiei, Sorin…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 5, 2021

Şcoala se reia în format fizic de luni, iar vacanţa de iarnă se scurtează. Modificările anunţate de minsitrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au apărut vineri seară în Monditorul Oficial.

Principala modificare îi vizează pe elevii din ciclul gimnazial și cel liceal. Aceștia vor reveni la școală, după vacanța de iarnă, în data de 3 ianuarie, în loc de 10 ianuarie, cum era planificat inițial. Modificarea nu se aplică elevilor din clasele primare. În săptămâna 3-10 ianuarie ar trebui recuperată una dintre cele două săptămâni de vacanță din perioada 25 octombrie – 8 noiembrie, vacanță impusă de situația epidemiologică.

O altă modificare vizează împărțirea anului școlar pe semestre. În forma inițială, primul semestru trebuia să se termine odată cu vacanța de iarnă. Potrivit noului ordin de ministru, semestrul II urmează să înceapă abia pe 17 ianuarie. Cu alte cuvinte, semestrul I se prelungește cu o săptămână pentru elevii din ciclul primar și cu două săptămâni pentru elevii de gimnaziu și de liceu (3-17 ianuarie).

Școlile pot lua formal deciziile de deschidere cu prezență fizică sau online, pe baza ratei de vaccinare a angajaților, după ce ordinul de ministru modificat a fost publicat în Monitorul Oficial.