Thursday, July 18, 2024


S-au modernizat 20 de km din „Autostrada Estului”

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a anunțat intr-o postare pe pagina de socializare că lucrările la Lotul 2 (cel…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 11, 2021

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a anunțat intr-o postare pe pagina de socializare că lucrările la Lotul 2 (cel mai lung) din „Autostrada Estului” continuă, antreprenorul profitând din plin de condițiile meteo relativ favorabile pentru această perioadă.

Din cei 58 de km ai tronsonului DJ 241 (lim. jud. Vrancea – P. Turcului – Izv. Berheciului) s-au modernizat & asfaltat, până în prezent, 20 de km realizându-se concomitent: 75 de podețe de descărcare; 4 km de şanțuri betonate; 22 km de acostamente consolidate cu beton; 30 de km de borduri montate.

„Autostrada Estului” conectează sudul de nordul județului Bacău, pe axa Podu Turcului – Dămieneşti, în lungime totală de peste 90 km. Modernizarea drumului este asigurată din fonduri europene, printr-o finanțare în valoare de aprox. 41 milioane euro (Programul Operațional Regional).

Drumul trece prin 11 comune, în partea de est a județului, şi, odată cu punerea sa în funcțiune, va deservi peste 30.000 de locuitori.