Thursday, July 18, 2024


FĀRĀ centrale individuale de apartament în imobilele noi

Centralele individuale de apartament poluează foarte mult, motiv pentru care ar putea fi interzise în imobilele noi, conform unei propuneri…

PublicatCurierul , in Actualitate , at noiembrie 21, 2021

Centralele individuale de apartament poluează foarte mult, motiv pentru care ar putea fi interzise în imobilele noi, conform unei propuneri a Ministerului Mediului aflată încă în discuţii.

În schimb, ar putea fi instalate centrale care să deservească întreaga clădire, a spus ministrul interimar de resort, Tánczos Barna:

Tánczos Barna: Ceea ce propun eu este să facem un prim pas în protejarea mediului şi măcar la construcţiile noi, la blocurile noi să nu mai facem această greşeală. Există alternative pe piaţă la centralele de apartament individuale. Avantajul acestor centrale este eficienţa crescută, respectiv posibilitatea de a ridica noxele mult deasupra solului, astfel încât masa de aer care circulă mai sus să poată să cureţe cumva zona în care ne plimbăm noi şi să nu afecteze atât de mult cetăţenii.

Ministrul interimar al mediului a adăugat că există deja oraşe în care autorităţile locale au interzis centralele de apartament, cum ar fi Braşovul sau Clujul. Cei care au montate astfel de centrale nu vor fi afectaţi de această măsură. (Rador)