Wednesday, July 17, 2024


CNCAV transmite ca nu este necesară generarea unui nou certificat digital după administrarea dozei booster

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, începând de săptămâna trecută. Autoritățile au venit cu noi…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 22, 2021

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, începând de săptămâna trecută. Autoritățile au venit cu noi precizări privind generarea documentului.

Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 într-o postare pe Facebook.

Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze, însă CNCAV a transmis că în acest caz nu va fi valid.

“Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanții CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

Certificatul verde privind Covid-19 poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi prezentată atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android. Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC.

În comentariile postării de pe pagina RO Vaccinare, mai multe persoane au cerut lămuriri privind generarea certificatului verde după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid.

O persoană a întrebat dacă certificatul digital trebuie descărcat din nou de pe platformă, după a treia doză.

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanții RO Vaccinare.

Un alt utilizator a întrebat dacă a descărcat deja certificatul pe telefon după a doua doză se va actualiza automat după administrarea booster-ului.

„Trebuie să generați un nou certificat, dar nu este necesar. Certificatul generat în urma vaccinării cu schemă completă este suficient”, a fost răspunsul administratorilor paginii RO Vaccinare.