Wednesday, July 17, 2024


Trei persoane rănite într-o explozie produsă azi la Aerostar Bacău

Un grav accident de muncă s-a petrecut marți, 23 noiembrie, la societatea Aerostar SA Bacău. Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 23, 2021

Un grav accident de muncă s-a petrecut marți, 23 noiembrie, la societatea Aerostar SA Bacău. Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții s-a produs o explozie, urmată de un incendiu soldat cu răniți, scrie Ziarul de Bacău.

Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor. „Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50. „A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei.

Potrivit acestuia, detaliile vor putea fi cunoscute în urma anchetei declanșate.

Aerostar Bacău furnizează aerostructuri, componente şi ansambluri pentru industria globală de aviație având drept clienți finali companii precum: Airbus, Ariane Group, Boeing, Bombardier, Dassault, GKN Aerospace, Gulfstream, Premium Aerotec, SAFRAN Landing Systems. Aerostar deține autorizări pentru întreținerea de avioane comerciale, fiind autorizați în prezent pentru executarea acestor lucrări la tipurile de avioane Boeing 737, seriile 300-900, familia de avioane Airbus 320, ceo & neo, cât şi pentru componente.

De asemenea, compania este centru de mentenanță pentru avioanele F-16 din dotarea Armatei Romane şi face parte din lanțul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot.