Thursday, July 18, 2024


Activități de informare pentru prevenirea violenței domestice desfășurate de polițiștii și jandarmii băcăuani

Ieri, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 26, 2021

Ieri, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu Alka Group şi Poliţia Română, campania „Poate te place”, o campanie de informare, educare și prevenție privind violenţa împotriva femeilor.

Totodată, a fost lansat şi un spot în regim de interes public, dedicat educării privind efectele violenţei asupra femeilor: varianta de 1 minut ,, Poate te place” – o campanie împotriva violenței femeilor – YouTube şi varianta de 30 de secunde: https://youtu.be/DsPPnIAt8tU.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au desfășurat activități de informare pentru prevenirea violenței domestice.

În acest context, polițiștii au discutat cu doamnele dintr-o unitate de confecții de pe raza municipiului Bacău, despre formele violenţei domestice, aspectele pe care victima trebuie să le aibă în vedere în timpul unei agresiuni pentru a-şi proteja integritatea corporală şi chiar viaţa, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit posibilitatea solicitării unui ordin de protecţie împotriva agresorului, fiind informate cu privire la numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţiile de violenţă intrafamilială.