Polițiștii băcăuani continuă acțiunile de verificare a respectării reglementărilor în contextul pandemiei – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


Polițiștii băcăuani continuă acțiunile de verificare a respectării reglementărilor în contextul pandemiei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmii băcăuani au desfășurat activități, în perioada 29 noiembrie –…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 3, 2021

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmii băcăuani au desfășurat activități, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie a.c., cu privire la noile reglementări legislative în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Activităţile au avut loc în sistem integrat și au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie a.c au fost verificate/ legitimate 4797 de persoane.

De asemenea, au fost controlate 288 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea a mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control 964 de astfel de autovehicule.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale în baza Legii nr.55 din 2020 a căror valoare se ridică la 22.750 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!

Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.