Monday, July 15, 2024


Polițiștii băcăuani acționează pentru prevenirea și limitarea infectării cu COVID-19

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat desfăşurarea activităților specifice pe raza întregului…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 7, 2021

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, alături de structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat desfăşurarea activităților specifice pe raza întregului judeţ.

În cadrul acţiunilor, organele de control, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău, au desfăşurat activități de verificare în zone aglomerate, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Totodată, s-a verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificate peste 1.000 de persoane aflate în carantină şi 549 în izolare. De asemenea, au fost controlate 1.573 de obiective/locaţii şi 190 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control 604 astfel de autovehicule.

Au fost identificate 98 de persoane care nu respectau măsurile de protecţie individuală, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, pentru siguranța tuturor!