Sunday, July 14, 2024


Meteorologii au emis atenționări de ploi și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de ploi și ninsori moderate cantitativ  și intensificări ale vântului, valabilă în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 11, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de ploi și ninsori moderate cantitativ  și intensificări ale vântului, valabilă în toată țara.

În intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 20:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă”, informează ANM.

Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp. Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă”, mai precizează instituția.

Cod Galben – Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 17:00.

În intervalul menționat, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Cod Portocaliu – Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 17:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp.