Wednesday, July 17, 2024


Polițiștii băcăuani au fost în mijlocul elevilor de Ziua internațională pentru nonviolență în școală

Ziua de 30 ianuarie marchează Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. În acest context, dar și în scopul promovării ideii…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at ianuarie 28, 2022

Ziua de 30 ianuarie marchează Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. În acest context, dar și în scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au organizat o activitate educativ-preventivă la Școala Gimnaziala ”Mihail Sadoveanu” din municipiu.

Astfel, însoțiți de colegii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, polițiștii s-au întâlnit cu elevii școlii, în sala de sport, unde, organizați pe ateliere, reprezentanții fiecărei structuri participante le-au împărtășit copiilor informații și ”secrete” despre munca pe care o desfășoară.

Copiii au învățat că nonviolența este arma celor puternici și că orice conflict trebuie mediat imediat, fără a folosi violența verbală sau fizică. De asemenea, au învățat regulile de siguranță, regulile de circulație, despre modalitățile de intervenție ale forțelor speciale de poliție, despre cât de periculoase pot fi petardele, artificiile, armele, chiar și cele de airsoft, despre metodele de culegere a probelor de către polițistul criminalist, dar și despre amprentare, încercând asta chiar cu degețelele lor.

Chiar dacă Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală este sărbătorită de 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze și să se manifeste în fiecare zi.

În acest sens, astfel de activități care promovează o educație permanentă, în și pentru armonie, toleranță, respect, nonviolență și pace, sunt o prioritate pentru polițiști, în special pentru cei de la Biroul Siguranță Școlară și vor fi desfășurate permanent.