Sunday, July 14, 2024


Simona Halep, victorie magnifică la Madrid în fața numărului doi mondial

Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Sport , at mai 1, 2022

Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1 pe spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, principala favorită a competiţiei de categorie WTA 1.000.

Simona Halep a început foarte bine meciul cu Badosa, cu lovituri în lung de linie, fie cu reverul, fie cu dreapta, bine plasate. Din păcate, ea nu a continuat în acest fel, preferând mingile liftate, către linia de fund a terenului, care au ieşit în aut, sau lovituri în diagonală, de asemenea fără precize.

Badosa a lovit cu putere, a deschis unghiurile şi a pus astfel presiune pe adversara ei. Spaniola accelerează foarte bine jocul în momentul în care este în poziţie confortabilă şi loviturile ei sunt greu de returnat. Dar are oscilaţii în evoluţie şi Halep a ştiut să profite.

Jucătoarea română nu a avut altceva de făcut decât să accepte ofensiva venită din partea cealaltă a fileului, să se apere cu ardoare şi să încerce loviturile ei mircauloase din poziţii imposibile.

Jucătoarea din Constanţa a devenit ea agresivă pe măsută ce evoluţia adversarei s-a dereglat din cauza nereuşitelor. Practic, Badosa nu a ştiut ce să mai facă pentru a opri furtuna abătută pe teren de Simona Halep.

Românca a defilat nestingherită în setul secund, în care Paula Badosa a acuzat o accidentare la umărul drept, şi a obţinut victoria din acest an împotriva adversarei cel mai bine clasate în ierarhia WTA.

După primele patru, setul I i-a revenit fostului lider WTA, cu 6-3, în 43 de minute.

La scorul de 3-0 pentru Halep în setul secund, Badosa a cerut time out medical pentru o problemă la umărul drept.

Sportiva română a condus cu 5-0, scor la care a ratat două mingi de meci pe serviciul spaniolei. Badosa a luat ghemul de onoare, a avut şi o minge break apoi, dar Simona a trebuit să se recunoască învinsă, scor 1-6, după numai 76 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu jucătoarea americană Cori Gauff, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 14, care a trecut de Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 44 WTA, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4

Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.