Saturday, July 2, 2022


Premierul Ciucă a anunțat compensarea carburanților cu 50 de bani pe litru

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie Social , at iunie 23, 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal. Declarația premierului a fost făcută la finalul ședinței de Guvern în care s-au adoptat aceste măsuri.

Nicolae Ciucă a precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat premierul, care a precizat că, la finalul acestei perioade, guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

Nicolae Ciucă a dat asigurări că aceste măsuri nu vor afecta investițiile: „Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”.