Vremea se menține caniculară și azi în multe zone din țară. De joi se mai răcește și reapar furtunile – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Vremea se menține caniculară și azi în multe zone din țară. De joi se mai răcește și reapar furtunile

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord-vest a țării, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă față de ziua…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at iulie 6, 2022

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord-vest a țării, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă față de ziua precedentă.

În aceste zone vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

În restul teritoriului, vremea se va menține călduroasă, local caniculară în orele amiezii și cu disconfort termic ridicat, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mai restrânse, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord-vest și 37 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 10 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

La Onești sunt prognozate ploi după orele prânzului și spre seară, maximele urcând până la 28 grade .

Joi, valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile estice şi sud-estice, astfel că la nivelul întregii ţări cele maxime se vor încadra în general între 25 și 30 de grade. Îndeosebi în cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torențial și descărcări electrice local în regiunile sudice, sud-estice și la munte. Pe spații mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină și vijelii.