Wednesday, July 17, 2024


Superluna – în această seară luna va fi cel mai aproape de Pământ

Pasionații de astronomie au şansa de a surprinde pe 13 iulie o privelişte a celei mai mari Superluni din 2022,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Horoscop Social , at iulie 13, 2022 Etichete: , , ,

Pasionații de astronomie au şansa de a surprinde pe 13 iulie o privelişte a celei mai mari Superluni din 2022, numită şi Superluna Buck.

Luna devine Plină la ora 21:38 (ora României) și cu 9 ore și 37 de minute mai devreme va ajunge în cel mai apropiat punct de Pământ din 2022, la o distanță de 357.264 de kilometri. Aceasta mai este numită colocvial și „superlună”, potrivti antena3.ro

Superluna va fi vizibilă până vineri dimineața, însă poate fi observată în toată splendoarea sa, miercuri pe 13 iulie 2022, atunci când luna va fi cel mai aproape de Pământ.

Potrivit observatorului astronomic, „Amiral Vasile Urseanu”, pe 13 iulie 2022, luna se va afla la 357.267 km față de Pământ.

Miercuri, pe 13 iulie 2022 după ora 21:38, cei care doresc să observe Superluna din iulie trebuie să privească cerul.

Dacă va fi senin în momentul în care răsare luna, aceasta va fi mai mare decât de obicei, iar pe măsură ce trec minutele va deveni tot mai strălucitoare.

Practic, nu este doar o lună plină. Aceasta va părea uriașă pe cer, fiind luminată în totalitate de soare, la mai puțin de zece ore după ce se va afla în cel mai apropiat punct de pământ din orbita sa.

În plus, va avea o nuanță specială, portocalie, atipică. Practic, este o iluzie. Pentru că luna pare printre clădiri și copaci, și nu pe cer, creierul o compară cu acestea în privința dimensiunii și din acest motiv are impresia că este uriașă.

Nu aveți nevoie de echipament special pentru a o observa, însă cu un binoclu veți zări detalii uimitoare.

Orice ritual efectuat în timpul apogeului Lunii pline, la miezul nopţii, are șanse mai mari de reușită și implementare.

Superluna din 13 iulie 2022 este un moment bun și frumos pentru a ne exprimă intențiile și a ne folosi de energia începutului pentru a manifesta toate acele lucruri pe care ni le dorim în viața noastră.