Un urs a fost împușcat și altul capturat la Slănic Moldova, zona Păstrăvărie – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Un urs a fost împușcat și altul capturat la Slănic Moldova, zona Păstrăvărie

Un urs a fost împușcat și altul capturat, miercuri noaptea, în zona Păstrăvarie, Slănic Moldova, informează prefectul județului Bacău, Lucian…

PublicatCurierul , in Actualitate Social , at august 4, 2022

Un urs a fost împușcat și altul capturat, miercuri noaptea, în zona Păstrăvarie, Slănic Moldova, informează prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.
 „Unul dintre urşii care – în ultimele săptămâni – au dat mari bătăi de cap autorităților din Slănic Moldova a fost capturat, miercuri noapte, în cuşca achiziționată de primărie în acest scop şi amplasată în zona „Păstrăvărie”. Exemplarul a fost tranchilizat şi relocat în zona Borsec, transportul fiind facilitat de o persoană fizică din localitate.
Un al doilea urs – care a fost pe punctul de a surprinde echipa de intervenție în timp ce tranchiliza ursul din cuşcă, în vederea pregătirii animalului pentru transport – a fost împuşcat pe loc, prevenindu-se astfel producerea unei tragedii. Exemplarul împuşcat a fost ridicat şi predat ocolului silvic”, a anunțat prefectul Lucian Bogdănel pe pagina de facebook.