Saturday, April 1, 2023


La Târgu Ocna au fost date în folosință 4 locuințe protejate, destinate persoanelor adulte cu dizabilități dezinstituționalizate

La data de 20 septembrie anul curent, președintele CJ Valentin Ivancea, împreună cu primarul orașului Târgu Ocna Cristian-Aurelian Ciubotaru, conducerea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at septembrie 23, 2022

La data de 20 septembrie anul curent, președintele CJ Valentin Ivancea, împreună cu primarul orașului Târgu Ocna Cristian-Aurelian Ciubotaru, conducerea DGASPC, o parte dintre angajații și beneficiarii acestei instituții, au participat la darea în folosință a noilor locuințe protejate, din cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Tg. Ocna.

Valoarea totală a proiectului „Servicii sociale comunitare pentru persoane adulte cu dizabilități”, finanțat prin POR, este de 5,7 milioane lei, 30% reprezentând cofinanțarea Consiliului Județean.
Practic, 29 persoane adulte cu dizabilități au fost dezinstituționalizate din Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Comănești și transferate la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Tg. Ocna.
În cele 4 locuințe, construite și dotate la standarde europene, aceștia beneficiază de servicii sociale cu rol și suport de prevenire a reinstituționalizării, prin acordarea consilierii, asistenței și a sprijinului necesar. Esențial este faptul că datorită atmosferei și condițiilor oferite, aceste imobile pot fi numite „acasă” de către beneficiari.