Monday, January 30, 2023


Astăzi, la Bacău, au fost semnate contractele pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău, A7

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost prezent, joi, la Bacău, la semnarea contractelor între Compania Naţională de Administrare…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie Politică , at decembrie 15, 2022

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost prezent, joi, la Bacău, la semnarea contractelor între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi UMB pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău, parte din viitoarea A7 „Autostrada Moldovei”, transmite Agerpres.

„Odată cu ziua de azi, putem spune că am semnat anul acesta, până acum, contracte de peste 18 miliarde lei, fără TVA, la Ministerul Transporturilor. Între 2017 – 2021, s-au semnat contracte de 20 miliarde lei. Foarte important acest pas pentru că, dincolo de bornele din PNRR, dincolo de faptul că trebuie să terminăm toate aceste investiţii, nu putem construi autostrăzi fără a avea contracte la bază. (…) Am convingerea că până la sfârşitul anului vom desemna câştigătorii şi pe celelalte 3 loturi, de la Bacău la Paşcani. Am cerut colegilor de la CNAIR să avem desemnaţi câştigătorii pe toate cele 13 loturi, de la Ploieşti la Paşcani”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Prezent la eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că regiunea Moldovei va avea, după 30 ani de aşteptare, o autostradă.

„Ministerul Transporturilor a semnat, până acum, prin PNRR, contracte de 18 miliarde lei. Este o premieră pentru România şi pentru Ministerul Transporturilor. Numai astăzi s-au semnat contracte în valoare de 6,5 miliarde lei. Ieri, împreună cu toţi parlamentarii, ne-am asumat un buget al României în care, pentru prima oară, avem 7,2% prinşi la investiţii. Dacă se va menţine acest ritm, vom avea şi prima oară în România un buget cu 7,2% la investiţii, dar şi realizate. Cred că aici este marea provocare. Numai aşa putem depăşi crizele suprapuse şi să încercăm să combatem acest fenomen de inflaţie”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Bacău, eurodeputatul Dragoş Benea, a amintit că bazele autostrăzii A7 au fost puse în urmă cu cinci ani, de guvernarea social-democrată.

„Bazele acestui proiect, al autostrăzii A7, îl reprezintă guvernările 2017 şi 2018 cu oameni extrem de reprezentativi pentru acele guvernări, domnul Marcel Ciolacu, viceprim-ministru la acea vreme şi Sorin Grindeanu, prim-ministru. Sunt convins că A7 va absorbi toţi banii pe PNRR”, a precizat liderul PSD Bacău.

Termenul de execuţie pentru cele 3 contracte semnate joi este de 30 luni.

Sursa Foto/Sorin Grindeanu Fb