Saturday, April 1, 2023


Simpozionul Național al Profesorilor de Istorie, organizat de Societatea de Științe Istorice din România, filiala Bacău, la Comănești

Sâmbătă, 28 ianuarie, la Comănești s-a desfășurat Simpozionul Național al Profesorilor de Istorie, organizat de Societatea de Științe Istorice din…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at ianuarie 30, 2023

Sâmbătă, 28 ianuarie, la Comănești s-a desfășurat Simpozionul Național al Profesorilor de Istorie, organizat de Societatea de Științe Istorice din România, filiala Bacău. Între cei care au susținut comunicări în cadrul Simpoziunului a fost și profesor dr. Bogdan Romandaș de la CN Dimitrie Cantemir Onești.

Acesta a scris pe pagina sa de Fb despre întâlnirea, de la Comănești, a profesorilor de istorie:

Într-o zi în care omătul s-a așezat lin pe Valea Trotușului, la Comănești, în atmosfera caldă și primitoare a Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghika” s-a desfășurat Simpozionul Național al Profesorilor de Istorie organizat de SȘIR-Filiala Bacău.

Au onorat invitația prof. Ana-Maria Egarmin (Inspector școlar general), Lavinia Misăilă (inspector școlar adjunct) și inspectorii de specialitate (istorie): Elena Preda (ISJ Neamț), Eliza Ilie (ISJ Iași) și Jeny Ghioc (ISJ Bacău).

Au fost intervenții deosebite, cu informații inedite, elegant moderate de inițiatorul activității, prof. univ. dr. Gabriel Leahu (președintele SȘIR-Filiala Bacău).

Comunicările prof. univ. dr. Ștefan Munteanu, a istoricului Vilică Munteanu (care a prezentat o colecție extraordinară de medalii dedicată domnitorului Unirii) și ale profesorilor Maria Berceanu, Nicoleta Zărnescu, Andrei Tudor și Bogdan Romandaș au întregit universul epocii Unirii. A participat la acest simpozion și Victor Plutașu, un tânăr pasionat de istorie din cadrul CN „Dimitrie Cantemir” Onești.

Au fost clipe plăcute pe care în mod cert le vom repeta …”