De la 1 aprilie ar putea crește prețurile facturillor la utilități – Curierul de stiri
Saturday, April 20, 2024


De la 1 aprilie ar putea crește prețurile facturillor la utilități

Facturile la gaze pentru consumatorii casnici ar putea creşte de mâine. Majorarea este estimată la aproximativ 5% şi reprezintă introducerea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at aprilie 1, 2023

Facturile la gaze pentru consumatorii casnici ar putea creşte de mâine. Majorarea este estimată la aproximativ 5% şi reprezintă introducerea în factură a noilor tarife pentru transport şi distribuţie, prevăzute în lege.

Legea care a apărut anul trecut şi care compesa şi plafona preţul la gaz şi energie a stabilit ca ANRE-ul la 1 aprilie 2023 să majoreze tarifele cu costurile care nu au fost plătite operatorilor de transport şi distribuţie în anul 2021 şi în anul 2022. La nivelul consumatorilor de energie electrică, cel mai probabil n-o să vadă absolut nicio creştere în factura din aprilie. Nu acelaşi lucru va fi la factura de gaze naturale, acolo unde, datorită faptului că preţul efectiv plătit de consumator, cel puţin la nivelul consumatorului casnic, în cele mai multe cazuri este sub preţul plafonat, acolo se va vedea o creştere care din estimările noastre poate să fie până la cel mult 5%., a declarat Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

radioiasi.ro/ FOTO ilustrativ