Thursday, December 12, 2024


FOTO Meniuri diversificate și echilibrate pentru pacienții Spitalului Municipal ”Sf Ierarh Dr Luca” Onești

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at mai 8, 2023

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest număr putând crește pănă la 10 porții/zi (7 de legume și 3 de fructe).

Ținând cont și de aceste recomandări, Spitalul Municipal ”Sf Ierarh Dr Luca” Onești a inclus în meniul pacienților și o cantitate corespunzătoare de legume.

Acest lucru intervine după etapa în care unitatea medical oneșteană a reușit să diversifice meniurile și să le personalizeze în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici.

Alimentația echilibrată este importantă pentru sănătatea umană, iar consumul adecvat poate ajuta organismul în prevenirea apariției unor boli cronice precum: diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, dar și în ameliorarea factorilor de risc legați de aceste boli.

Mai mult, dacă jumătate din ceea ce mâncăm este reprezentat de legume, putem reduce din caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari și fără a cântări fiecare lingură de mâncare, astfel că vom preveni apariția problemelor legate de greutate.