Monday, April 29, 2024


Curse aeriene între Bacău și marile orașe din țară. Se înființează o nouă companie aeriană

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a luat inițiativa de a rezolva problema lipsei de conectivitate aeriană între…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie , at octombrie 6, 2023

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a luat inițiativa de a rezolva problema lipsei de conectivitate aeriană între orașele României, o problemă majoră cauzată de infrastructura terestră și feroviară precară din țară. Într-o reuniune organizată miercuri, 4 octombrie, CCIR a prezentat un studiu complex care a identificat soluții pentru această problemă și a propus înființarea unei noi companii aeriene, Liniile Aeriene Române (LAR), până la data de 1 decembrie 2023.

La reuniune, care a avut loc atât în format fizic, cât și online, au participat reprezentanții consiliilor județene din Arad, Brașov, Bacău, Constanța, Maramureș și Sibiu. De asemenea, întâlnirea a fost onorată de prezența reprezentanților mediului academic, care au realizat studiul privind conectivitatea aeriană, precum și a specialiștilor din domeniul aeronautic de la Aeroportul Delta Dunării Tulcea, Aeroportul Internațional Arad, Aeroportul Internațional Maramureș, Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, Aeroportul Internațional Craiova și Regional Air Services Tuzla.

Actualmente, pentru a călători cu avionul de la Constanța la Timișoara, o persoană trebuie să facă o escală în Roma sau Milano, deoarece nu există curse directe între cele două orașe românești. Aceasta reprezintă o pierdere semnificativă de timp și bani. Prin intermediul noii companii aeriene propuse de CCIR, care va opera cu aeronave de capacitate mică, se va facilita călătoria între cele mai importante orașe ale țării în cursul unei zile, economisindu-se astfel bani și timp prețios.