Bilanțul polițiștilor băcăuani, după minivacanța de Revelion – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Bilanțul polițiștilor băcăuani, după minivacanța de Revelion

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate Social , at ianuarie 4, 2024

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, poliţiştii au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice, în zonele cu aflux de persoane, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au intervenit la 581 de evenimente, dintre care 502 sesizate prin SNUAU 112. În perioada de referință, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost desfăşurate 13 acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţă stradală şi siguranţă rutieră.

În urma acțiunilor desfășurate, 15 persoane au fost depistate în flagrant delict.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 744 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 260.000 de lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 8.250 de lei.

Totodată, poliţiştii au retras 36 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 59 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Dintre acestea, 3 au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului și 23 pentru abateri de la regimul legal de viteză.

Activităţile s-au desfășurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii sunt prezenți și astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.