Friday, June 14, 2024


FOTO-VIDEO S-au finalizat lucrările de modernizare a străzii Industriilor din municipiul Onești, ”o investiție vitală pentru mediul de afaceri din zonă” după cum a declarat primarul Laurențiu Neghină

Finalizarea lucrărilor de a fost marcată vineri, 2 februarie, de o conferință de presă susținută de Valentin Ivancea, președintele Consiliului…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 3, 2024

Finalizarea lucrărilor de

a fost marcată vineri, 2 februarie, de o conferință de presă susținută de Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești, eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, prefectul Lucian Bogdănel și Gelu Panfil, vicepreședinte al CJ.

Investiția a fost una semnificativă, cu o valoare totală de peste 4 milioane de euro, iar Consiliul Județean Bacău a asigurat 90% din această sumă. Proiectul a inclus lucrări complexe, cu accent pe modernizarea sub sarcină, implementând un strat de uzură din beton rutier pe o lungime de aproximativ 5 km, precum și amenajarea de drumuri laterale și parcări.

Construcția străzii a fost realizată din beton, de asocierea formată din SC Gironap Prod SA (lider asociere) & SC Legal Lira Construct SRL (asociat) & SC Corrs Prest Serv SRL (asociat) & SC Daroconstruct SRL (asociat) & SC Rutier Conex XXI SRL (asociat proiectant).

 

În discursul său, președintele CJ Bacău a subliniat importanța acestui proiect în cadrul dezvoltării economice a județului. “Încă din decembrie 2020, am subliniat că sprijinul pentru antreprenori este crucial în ecuația dezvoltării județului. Prin colaborarea noastră cu UAT Onești, am reușit să realizăm acest proiect esențial pentru zona industrială a municipiului – Strada Industriilor.”

Marcăm un moment important pentru comunitatea noastră şi mai ales pentru mediul de afaceri din zona industrială. Tronsonul necesită o modernizare totală, fiind construit în urmă cu 50 de ani. Proiectul a fost finanțat în proporție de 90% de Consiliul Județean Bacău, fiind un mare sprijin pentru oneșteni. Pe lângă finalizarea acestei străzi, de o importanţă deosebită, doresc să amintesc şi alte proiecte, unde am avut susţinerea Consiliului Judeţean Bacău – piaţeta Catedralei (cofinanţare de 5 mil lei CJ Bacău ), Biblioteca Municipală, Sala Polivalentă Nadia Comăneci, sau lucrările de eficientizare energetică a spitalului . De asemenea, am făcut investiţii majore la spital, astfel că avem unul dintre cele mai bine dotate spitale din România – mulţumită şi unor amendamente făcute de parlamentarii social-democraţi băcăuani” a transmis Laurenţiu Neghină – primar al Municipiului Onești.

 

Prefectul Lucian Bogdănel a punctat despre „revirimentul” platformei industriale Onești, unde „s-au repornit motoarele”, grație parteneriatului autorităților locale cu CJ și atenția acordată mediului de afaceri din zonă.

Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău, l-a felicitat pe primarul Laurențiu Neghină pentru diversitatea și amploarea proiectelor de dezvoltare inițiate în actualul mandat. “Este demnă de remarcat ascensiunea Oneștiului în raport cu regresul cronic instalat la nivelul municipiului Bacău” .