Friday, June 14, 2024


Oneștenii vor primi iar apa cu program, din cauza unei avarii pe conducta CRAB

Ca urmare a unei avarii pe conducta de aducțiune aparținând SC CRAB SA în municipiul Onești se va furniza apă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at februarie 8, 2024

Ca urmare a unei avarii pe conducta de aducțiune aparținând SC CRAB SA în municipiul Onești se va furniza apă după un program prestabilit!

O nouă avarie survenită pe conducta de aducțiune aparținând SC CRAB SA (Compania Regională de Apă Bacău) determină sistarea furnizării apei către mun. Onești mâine – 09 februarie 2024, începând cu ora 08.00.
Ca urmare a acestei situații, vineri și sâmbătă, respectiv 09 și 10 februarie 2024, RAJA SA va furniza apă după un program prestabilit în municipiul Onești. Astfel se va putea asigura minimul necesar de apă tuturor consumatorilor și un nivel optim în rezervoarele de stocare de la Complexul de înmagazinare și pompare Cuciur.
Programul de alimentare cu apă în municipiul Onești va fi următorul:
Vineri – 09 februarie 2024, în intervalul orar 18.00 – 20.00;
Sâmbătă – 10 februarie 2024, în intervalul orar 06.00 – 08.00.
În aceste intervale alimentarea cu apă se va face cu o presiune mai mică decât în mod normal ceea ce va conduce la lipsa totală a apei în anumite zone, în funcție de topografia rețelei.
Reluarea apei în regim permanent și la parametrii optimi se va face în funcție de timpul în care se vor derula lucrările, de perioada necesară pentru umplerea conductei de aducțiune de către SC CRAB SA și după refacerea stocurilor de apă din rezervoare. Totodată, furnizarea apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, pe măsură ce rețeaua va intra în presiune.
RAJA SA recomandă utilizatorilor consumul cu moderație al apei în acest interval de timp și asigurarea unor rezerve care să asigure necesitățile pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vom reveni cu informații despre evoluția lucrărilor și a programului de furnizare a apei, în situația în care vor surveni modificări și în funcție de finalizarea lucrărilor de remediere a avariei de la nivelul conductei de aducțiune.