Monday, July 15, 2024


Ministrul Educației a explicat când și cum vor fi recuperate orele pentru vacanța forțată a elevilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu îmbrățișează propunerea Consiliului Național al Elevilor de a transforma cele două săptămâni suplimentare de vacanță dintre…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 27, 2021

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu îmbrățișează propunerea Consiliului Național al Elevilor de a transforma cele două săptămâni suplimentare de vacanță dintre 25 octombrie și 5 noiembrie în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie pentru gimnaziu și liceu.

„Este o propunerea Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni de vacanță suplimentare, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales”, a declarat ministrul, marți seara, la Digi 24.

Potrivit ministrului, fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă

„În loc să trecem în online, am dat această vacanță suplimentară care se transformă în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri, 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau, și vor sta până pe 14 ianuarie, când vor încheia semestrul I. Cu alte cuvinte, semestrul I avea 14 săptămâni de cursuri și va avea 14 săptămâni de cursuri. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt recuperate în ianuarie”, a explicat el.