Friday, June 14, 2024


Doi bărbați și o femeie, arestați preventiv pentru răpirea unei minore din Târgu Ocna

Trei persoane implicate în răpirea unei copile de 14 ani, din Târgu Ocna, au fost reținute de polițiști. Cei trei,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 13, 2024

Trei persoane implicate în răpirea unei copile de 14 ani, din Târgu Ocna, au fost reținute de polițiști. Cei trei, doi bărbați și o femeie, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Poliția Stațiunii Târgu Ocna a fost sesizată sâmbătă, 10 februarie, prin SNUAU 112, de către o femeie de 55 de ani din localitate, despre faptul că, fiica sa de 14 ani ar fi fost urcată într-un autoturism, împotriva voinței acesteia, de către persoane necunoscute, deplasându-se într-o direcție necunoscută, informează IPJ Bacău.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a declanșat de urgență mecanismul ”Alertă răpire copil”, fiind efectuate căutări ample în vederea depistării minorei.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, minora a fost identificată în municipiul Bacău.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 10 februarie a.c., trei persoane cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, s-ar fi deplasat cu un autoturism în Stațiunea Târgu Ocna, de unde ar fi luat-o pe minora de 14 ani împotriva voinței acesteia, ulterior deplasându-se în municipiul Bacău.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut doi bărbați de 23 și 35 de ani și o tânără de 27 de ani, pentru 24 de ore și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Ulterior, la data de 11 februarie a.c., cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Totodată, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării autoturismului utilizat la comiterea faptei.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și luptători pentru acțiuni speciale.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate.