Friday, June 14, 2024


VIDEO/ Doi traficanți de droguri din Bacău au fost reținuți de polițiști și procurori

La data de 14.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 16, 2024

La data de 14.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a doi inculpați (membri ai aceleași familii), cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

În sarcina primului inculpat s-a reținut că, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, a deținut și comercializat droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) și substanțe psihoactive (2CMC) către consumatori de pe raza municipiului Bacău și a localităților limitrofe.

De asemenea, în ziua de 14.02.2024, a fost prins în flagrant în timp ce comercializa cu suma de 5.000 lei, cantitatea de aproximativ 30 grame cristal (3-CMC, drog de mare risc), porționată în 50 de doze.

Cu privire la cel de al doilea inculpat,s-a reținut că împreună cu primul, a comercializat cantități de droguri de mare risc (3-CMC,cristal) și de asemenea, a deținut pentru consum propriu, fără drept același tip de substanță.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Comunicat de presă)