Friday, June 14, 2024


Percheziții domiciliare în municipiul Bacău şi Târgu-Ocna la suspecți de evaziune fiscală în formă continuată

Poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi Târgu-Ocna, în două dosare penale privind infracţiunile de evaziune fiscală…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at martie 8, 2024

Poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Bacău şi Târgu-Ocna, în două dosare penale privind infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată şi exercitarea unei profesii sau activităţi fără drept, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Din cercetări a reieşit faptul că reprezentanţii unei societăţi comerciale, din municipiul Bacău, ar fi creat un circuit fictiv ce avea ca scop fraudarea bugetului de stat, prin sustragerea de la plata TVA, prejudiciul creat fiind de aproximativ 880.000 lei’, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Bacău.

Într-un alt dosar, o femeie în vârstă de 30 ani, din Staţiunea Târgu-Ocna, este acuzată că ar fi desfăşurat activităţi de cosmetică medicală fără a deţine autorizaţie în acest sens şi nu ar fi declarat veniturile realizate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă şi înscrisuri.

Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Cercetările sunt continuate în cadrul a două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.