Medalie de aur pentru atletul Alin Firfirică (CSM ONești) la Cupa Europei – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Medalie de aur pentru atletul Alin Firfirică (CSM ONești) la Cupa Europei

Atletul Alin Firfirică (CSA Steaua/CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi) a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în proba de aruncarea discului,…

PublicatCurierul , in Actualitate Sport , at martie 11, 2024

Atletul Alin Firfirică (CSA Steaua/CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi) a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în proba de aruncarea discului, la Cupa Europei de la Leiria, Portugalia. Firfirică a debutat în concurs cu o aruncare de 66.07 metri, care a fost cea mai bună performanţă a sa şi, totodată, a sezonului continental. Celelalte încercări au măsurat 65.79 metri, 62.79, iar după a patra ratată, atletul tricolor s-a retras. Pe podium au mai urcat suedezul Simon Pettersson (63.08 metri) şi Daniel Jasinski (Germania, 61.84).

Bianca Ghelber (SCM Bacău/CSA Steaua, antrenori Mihaela Melinte, Ana Mirela Țermure) s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere la aruncarea ciocanului, în ultima zi a Cupei Europei. Din prima încercare, ea a reușit 71,66 m, fiind devansată de către daneza Katrine Koch Jacobsen (71,95 m SB), dar înaintea italiencei Sara Fautini (70,58 m SB). Competiţia de la Leiria s-a încheiat duminică.