Polițiștii băcăuani au un nou instrument de lucru în activitățile operative – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Polițiștii băcăuani au un nou instrument de lucru în activitățile operative

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Bacău, împreună cu cei de ordine publică au acţionat în municipiu pentru reducerea riscului…

PublicatCurierul , in Actualitate Social , at aprilie 1, 2024

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Bacău, împreună cu cei de ordine publică au acţionat în municipiu pentru reducerea riscului rutier. Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au utilizat aplicația eDAC, un instrument informatic care permite realizarea de interogări în bazele de date ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Aplicația permite realizarea de interogări prin scanarea automată a documentelor de identitate sau prin introducerea manuală a datelor de identificare.

Noul sistem de verificare a documentelor de identitate a fost operaționalizat în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Cu ajutorul aplicației eDAC, actul de identitate este scanat și rezultatele apar pe ecran, în câteva secunde, astfel că interacțiunea polițist – persoană legitimată se derulează mult mai rapid.