Meteorologii au emis pentru marți avertizări de vânt puternic cu rafale ce pot atinge 80 km/h – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Meteorologii au emis pentru marți avertizări de vânt puternic cu rafale ce pot atinge 80 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, care va intra în vigoare marți…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at aprilie 2, 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, care va intra în vigoare marți dimineața la ora 08.00 și va fi valabilă până la ora 18.00. Şi tot meteorologii atrag atenţia că deasupra României se va menţine norul de praf saharian şi marți. Depunerile de particule vor fi vizibile în vestul, nordul şi centrul ţării, unde va ploua.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Rafalele vor atinge în general 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, vor depăși 120 km/h.

Tot marți, în intervalul orar 08.00 – 22.00 este în vigoare o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului și vijelii în restul țării. Pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90-110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10-20 l/mp”, informează ANM.