Tuesday, April 30, 2024


Vremea deosebit de caldă din ultima perioadă poate duce la o creştere a numărului cazurilor de persoane muşcate de căpuşe

Medicii se aşteaptă din nou la o creştere a numărului cazurilor de persoane muşcate de căpuşe, pe fondul temperaturilor ridicate…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at aprilie 17, 2024

Medicii se aşteaptă din nou la o creştere a numărului cazurilor de persoane muşcate de căpuşe, pe fondul temperaturilor ridicate şi al fluxului de turişti care au ieşit în zonele împădurite sau acoperite cu verdeaţă.

Specialiştii în sănătate le recomandă persoanelor care au fost muşcate de căpuşe să se adreseze unui medic de specialitate în primele 24 de ore pentru a beneficia de tratamentul profilactic.

Temperaturile neobişnuit de mari din ultima perioadă şi creşterea vegetaţiei au favorizat apariţia căpuşelor, iar acestea pot fi periculoase, în primul rând, pentru animalele domestice care intră în contact cu spaţiile verzi sau cu vegetaţia din proximitatea pădurilor. Căpușele pot fi deosebit de periculoase şi pentru oameni, iar cei care sesizează prezenţa căpuşelor prinse pe corp trebuie să se prezinte la medic pentru diagnostic şi pentru un eventual tratament.

Potrivit estimărilor, 17% dintre căpuşe sunt infectate cu o bacterie – Borrelia – ce poate provoca boala Lyme, afecţiune caracterizată prin febră, dureri de cap şi o erupţie cutanată circulară în jurul muşcăturii.