Sunday, July 14, 2024


Premieră medicală la Spitalul Municipal Oneşti

La Spitalul Municipal Oneşti au fost efectuate la data de 12 iunie 2024 , cu ocazia trainingului efectuat de firma…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at iunie 12, 2024

La Spitalul Municipal Oneşti au fost efectuate la data de 12 iunie 2024 , cu ocazia trainingului efectuat de firma furnizoare a angiografului, primele proceduri de coronarografie de diagnostic.

De aceste intervenţii pe angiograf,, realizate cu succes  de doi medici specialişti,cardiologi intervenţionişti din Iaşi, au beneficiat doi pacienţi cu probleme cardiace acute, evoluţia lor postoperatorie fiind una bună! Este pentru prima oară în judeţul Bacău , când sunt realizate aceste proceduri de cardiologie intervenţională ,în beneficiul pacienţilor din Oneşti şi zonele limitrofe. Prin deschiderea laboratorului de Angiografie  şi cateterism cardiac , Oneştiul  intra într-un club de elită al cardiologiei intervenţionale din Moldova! Pacienţii cu afecţiuni cardiace severe din judeţul Bacău , nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitalele din centrele universitare, Iaşi, Tg Mureş, Suceava , pentru  astfel de  intervenţii , ei putând beneficia de proceduri de cardiologie intervenţională, coronarografii, angioplastii, montare de stenturi la Spitalul municipal Sf Ierarh Dr. Luca Oneşti!

Spitalul Oneşti dispune începând cu primăvara acestui an de un angiograf biplan de ultima generaţie, destinat  tratării pacienţilor cardiaci  cu patologie severă. Investiţia în realizarea compartimentului de angiografie  s-a ridicat la 5.200.000 lei, din care 3.700.000 lei din bugetul Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Primăria Oneşti şi 1.500.000 lei  contribuţia Ministerului Sănătăţii!

Totodată a fost modernizată şi secţia de cardiologie , care beneficiază acum de 8 paturi de terapie intensivă.

În continuare, la spitalul oneștean  se vor face proceduri de cardiologie intervenţională, coronarografii, angioplastii  cu  montare de stenturi, intervenţii  programate, pacienţii fiind pe listele de aşteptare ale medicilor cardiologi.