Saturday, May 25, 2024


Anunț important pentru angajați și angajatori! De la 1 ianuarie de modificā TVA și alte impozite

Modificările ţin de inspecţiile fiscale, regimul TVA sau declaraţia unică pe care o depun persoanele cu venituri din activităţi independente,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 26, 2020

Modificările ţin de inspecţiile fiscale, regimul TVA sau declaraţia unică pe care o depun persoanele cu venituri din activităţi independente, potrivit Mediafax

Din prima zi a anului viitor, TVA-ul în cotă redusă, de 5%, se va aplica şi la locuinţe cu un preţ mai mare. Concret, plafonul până la care se aplică cota redusă de TVA va creşte de la 450.000 de lei la 140.000 de euro (aproximativ 680.000 de lei).

Tot în materie de TVA, plafonul pentru aplicarea sistemului de TVA la încasare se va dubla de la 1 ianuarie.

În 2021, salariaţii vor putea primi un nou tip de ajutor financiar de la angajator, scutit de taxe, cel pentru adopţii.

De cealaltă parte, angajatorii nu vor datora taxe la stat, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie, pentru costurile cu telemunca şi pentru costurile de testare epidemiologică şi vaccinare.

Pentru PFA-urile şi celelalte persoane ce obţin venituri din activităţi independente şi profesii libere, termenul pentru depunerea declaraţiei unice va fi 25 mai, în loc de 15 martie. Totodată, 25 mai va fi şi termenul limită pentru plata taxelor aferente veniturilor din acest an.

sursa: Mediafax.ro