Wednesday, August 17, 2022


A doua tranşă de vaccin împotriva COVID-19 ajunge în România

Cea de-a doua tranşă de vaccin împotriva COVID-19 a ajuns, marţi, în România, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

Cea de-a doua tranşă de vaccin împotriva COVID-19 a ajuns, marţi, în România, pe aeroporturile de la Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca. Cele peste 140.000 de doze vor fi transportate la centrele de stocare.

Cele mai multe – aproape 41.000 de doze – vor ajunge la Bucureşti, urmat de Cluj şi Iaşi.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au ajuns în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Astfel, în jurul orei 8:00, pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni au ajuns dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Sursa: StirileProtv.ro